Pályázatok

Innovatív chipbeültető technológia komplex megvalósítása az iSRV Zrt.-nél

A kedvezményezett neve: iSRV Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Innovatív chipbeültető technológia komplex megvalósítása az iSRV Zrt.-nél

A szerződött támogatás összege: 125 223 372 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.31.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01941

A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk jelenlegi core tevékenysége, fő fókusza az innovatív termékfejlesztés, szoftverfejlesztés, mesterséges intelligencia (AI/MI) fejlesztése, illetve elektronika- és hardverfejlesztés. A saját mérnökeink által tervezett és fejlesztett alkatrészeket jelenleg nem tudjuk házon belül legyártani. A különféle komponensek gyártását bérgyártással tudjuk megoldani alvállalkozók bevonásával. Jelenlegi fő célunk ezeket saját falainkon belül legyártani.

Cégünk fióktelepén egy saját innovatív chipbeültető gyártósor beüzemelése számos gazdasági, termelési és gyártástechnológiai előnnyel jár. A házon belüli gyártás gazdaságilag is versenyképesebbé tesz, hiszen függetlenedni tudunk más cégektől, ezáltal csökkenthetőek a gyártási költségek, az átfutási idők, illetve a kitettségünk.

A tevékenységünk során elengedhetetlen prototípus és kis széria gyártások esetén a gyártó cégek kevésbé szeretik befogadni az igényeinket, mivel a gyártóformák setup-ja túl sok idő a gyors legyártáshoz viszonyítva. Emiatt ezek az alvállalkozó cégeink vagy magasra árazzák ezeket az igényeinket, vagy heteket kell várnunk, hogy sorra kerüljünk.

A gyártás során speciális innovatív eszközök kerülnek előállításra, amelyeknél gyakran változnak a gyártási igények. A fejlesztés során folyamatosan változtathatnak az alkatrészeken, folyamatos fejlődés alatt állnak. Ha mindezt bérgyártásba adjuk, a már kialakított folyamatokat újra kell kezdeni, ez plusz költséget jelent alvállalkozók esetében.

A bérgyártás során először 2-3 próbadarabot gyártanak, amit elhoznak cégünkhöz vizsgálatra. Ezeket saját mérnökeink kimérik, hogy megfelelő minőségű-e a gyártás. Ezután indítható el a teljes széria végső legyártása. Házon belüli megvalósítás során ez az idő is lerövidülhet, a teljes termékfejlesztés felgyorsulhat.

Cégünk biztonságtechnikai termékeket is gyárt: titkosított adattárolókat és kommunikációs eszközöket. Házon belüli gyártás során szavatolható, hogy biztos az elképzelés lesz megvalósítva, nem lesz egy alvállalkozói megvalósítás során véletlenül vagy szándékosan módosítva, kompromittálva gyártás közben a folyamat.

A saját gyártásokon felül innentől bérgyártást is tudunk majd vállalni a tervezett kapacitásunkkal. Ezáltal egy új ágazatot tudunk indítani, tevékenységünk diverzifikálhatóvá válik, további ügyfelek kiszolgálásával további bevételeket tudunk majd generálni. A tervezett gyártósor megközelítheti a saját (70%) és bérgyártás (30%) tételekkel a 100% kihasználtságot. Új ügyfelek kiszolgálására meglévő piaci igény mutatkozik. Éves szinten ezzel a kapacitással 50.000 alkatrész gyártható majd le. Különféle gyártási, szállítási, know-how kockázatokat is csökkenti a saját gépsor, ez is megspórolt pénzre fordítható le végső soron cégünk számára.

Olyan szakemberekkel rendelkezünk, akik egy átképzést követően azonnal tudják majd üzemeltetni a gépsort (3-4 fő). Ezt az ipart, magát a gyártástechnológiát ismerik már a mérnökök, csak az adott gépre specifikusan kell betanítani őket.

Fázisvezérelt radar segítségével adatvezérelt 3D nyomtató, és preciziós öntő célgép, ipar 4.0 integritáshoz

A kedvezményezett neve: iSRV Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Fázisvezérelt radar segítségével adatvezérelt 3D nyomtató, és preciziós öntő célgép, ipar 4.0 integritáshoz

A szerződött támogatás összege: 326 960 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 59,22 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.

A projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00327

A projekt tartalmának bemutatása:

Fázisvezérelt radar segítségével adatvezérelt 3D nyomtató, és preciziós öntő célgép, ipar 4.0 integritáshoz 3D nyomtatással sorozatgyártott termékek piacra lépését, elsődlegesen befolyásoló időegység arányok: jelenleg több nap, amíg kikísérletezik (gyakorlatilag tippelés alapon), hogy egy 3D nyomtatóhoz, és egy adott munkadarabhoz, és az adott termék funkciójához igazodó „folyamatosan öregedő” kémiai alapanyaghoz, milyen expozíciós időbeállítás szükséges, és mekkora fényerő.

A projektben létrejövő ipari 4.0-ás rendszer integritása, az SLA technológiával történő 3D nyomtatáshoz szükséges expozíciós időt és a fényáram mennyiségét is automatikusan szabályozza valós időben a fázisvezérelt radar szenzor segítségével, így nagyméretű tárgyak 3D nyomtatása esetén, váltakozó expozíciós idővel, váltakozó fényerővel, létre lehet hozni a versenyképességet okozó gyártástechnológiai biztonságot, és azt az időelőnyt, ami a versenypiacra lépés sikerét meghatározza.

A projektben létrejövő rendszer integritását, egy hazai fejlesztésű fázis vezérelt radar szenzor rendkívül magas felbontása, és letapogatási gyorsasága határozza meg. A sorozatgyártás folyamatbiztonságát kiszolgáló ökoszisztéma fejlesztése a célunk, tehát egy olyan adatvezérelt ipari integritást kívánunk kiszolgálni, ahol kritikus a leállási (karbantartási) idő betartásának biztonsága, ezért a projekt fejlesztési keretein belül, a nagyméretű tárgyak 3D nyomtatására alkalmas olyan integritást hozunk létre, mely 1300 C fokon is üzemeltethető, hőkezelő és olvasztó kemencét és precíziós vacuum casting egységet is tartalmaz, a 3D nyomtatványok automatizált precíziós öntési feldolgozásának végrehajtása céljából. 

A 3D nyomtatást követő, vacuum casting alapú automatizált öntödei folyamatokhoz kapcsolódó , összetett üzemeltetési folyamatok biztonságos üzemeltetésében ismételten kulcs szerepe van a hazai fejlesztésű, nagy pontosságú fázis vezérelt radar array szenzornak: az amorf halmazállapotú fém olvadék öntés folyamatirányítását, a radar szenzor adatai alapján vezéreljük, így a zárvány képződés hiba aránya nagyságrendekkel csökkenthető. (valós időben, és nagy pontossággal látjuk, hogy mi történik a folyékony fémmel az öntő formán belül, így a zárványmentes öntéshez szükséges gépészeti folyamatokat, nagy hatékonysággal adatvezérleten automatizálni tudjuk)

Az újszerű, innovatív megoldásainak köszönhetően a gyártási folyamatok automatizálásával, jelentősen kevesebb szakképzett munkaerőt igényel így minden folyamat, és a „tippelés alapú” cselekvésmintázatok, adatvezérelté és ipar 4.0 kompatibilissé válnak.

A projektünk célja a fentiekben vázolt integrált célgép sorozatgyártásához szükséges infrastruktúra lefejlesztése és kialakítása.

„A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00327számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020 pályázati program finanszírozásában valósult meg.”

Munkahelyteremtés az iSRV Zrt-nél

A kedvezményezett neve: iSRV Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Munkahelyteremtés az iSRV Zrt-nél

A szerződött támogatás összege: 41 983 200 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretein belül 6 fő új munkavállalót kívánunk felvenni és foglalkoztatni pécsi telephelyünkön, 6 fő mérnök. Az újonnan felvettek alkalmazása elengedhetetlen a beruházás sikeres megvalósítása érdekében, meglévő csapatunkat mindenképp bővíteni szükséges.

A projektünkhöz kapcsolódó induló beruházásként az ún. Encrypted SSD termékcsaládot kívánjuk kifejleszteni és piacképes formába hozni, majd bevezetni a piacra. Az "ESSD" termékcsaládot az adatbiztonság technológiai kihívásaira válaszolva terveztük meg. Az Encrypted SSD termékcsalád elemei egyedi fejlesztésű hardveres és szoftveres titkosításon alapuló külső adattárolók. Innovatív megoldások révén elérhető áron valósítható meg magas adatbiztonság, valamint a kapcsolódó szolgáltatások révén biztonságos kommunikációs és kollaborációs feladatok elvégzését támogató komplex rendszer kínálható fel a felhasználóknak. Célunk a termékcsaláddal az adatbiztonság és a megfelelő felhasználói élmény egyidejű biztosítása.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.09.30.

A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.12-19-2020-00590

Az iSRV Zrt. innovatív eszközbeszerzése

A kedvezményezett neve: iSRV Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Az iSRV Zrt. innovatív eszközbeszerzése

A szerződött támogatás összege: 19 697 910 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 69,99 %

A projekt tényleges kezdő dátuma: 2020.07.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00686

A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk elsődleges célja a termelés növelése, melyet új eszközök, gépek beszerzésén, új technológiai rendszerek kiépítésén és megújult kapacitások kialakításán keresztül kívánunk elérni. A pályázat során beszerezni kívánt új, innovatív, magas minőségű eszközök előrelépést, innovációs fejlesztéseket jelente vállalkozásunk számára. 

Projektünk további célkitűzése munkavállalóink teljes létszámának hosszútávú megtartása. Ehhez technológiai megújulásra van szükség, ami a speciális, modern és korszerű, termelékenységet nagyfokúan növelő eszközök beszerzésének segítségével jöhet létre. Mindez a cég fejlődéséhez és a termelés összjavításához járul hozzá, ugyanis professzionális eszközökkel magasabb minőségű termékeket tudunk értékesíteni célcsoportunk számára.

Cink horganyzó kapacitás fejlesztése

A kedvezményezett neve: iSRV Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe eredeti: Innovatív röntgenfilm feldolgozás, újrahasznosítás a nemesfémgyártás területén.

A megvalósított projekt címe: Cink horganyzó kapacitás fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 381 443 300 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.07.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00457

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósításának műszaki háttere: az acélok, öntöttvasak fémhorgannyal (cinkkel) történő bevonására több eljárás létezik, melyekkel egymástól jelentősen eltérő tulajdonságú védőbevonatokat lehet kialakítani. Az eltérő alkalmazási követelmények felületvédelmi (korróziós, technikai) és díszítő célú bevonatok kialakítását eredményezték. A fémbevonatok közül jelentőségét, gazdasági alkalmazásának lehetőségeit tekintve kiemelkedik a fémolvadékban történő bevonás technikája, a tűzihorganyzás. A bevonat képződésének elvi folyamatai minden tűzihorganyzási technológiánál megegyeznek, azonban az egyes részfolyamatok időtartama, a felület előkezelés módja, egyéb jellemzői eltérhetnek egymástól. 

Ennek eredményeképpen a keletkező bevonatok jellemző tulajdonságai (szerkezete, vastagsága, külleme) eltérnek. Jelentős termelékenység különbségek vannak az egyes eljárások között. Ipari jelentőségüket tekintve – a tűzihorganyzási eljárások közül kiemelkednek a szakaszos darabáru (acélszerkezeti), illetve a folyamatos lemezhorganyzási technológiák. 

A projekt keretében az iparág legfejlettebb technológiája kerül bevezetésre, mely folyamatos piaci bővülés és technológiai fejlődés mellett ad jelentős üzleti lehetőségeket. A technológia magja egy speciális merülő centrifuga, mely 200 kg-os töltet kapacitással bír. A felületkezelendő anyag az olvadt horgany kádas eljárásnál alacsonyabb hőmérsékletű cink-alumínium oldatba kerül bemerítésre, majd a kiemelés után magas fordulatszámon a felvitt oldat a munkadarabokon egyenletes eloszlásra kerül. A felületi anyageloszlást a centrifuga forgási irányában és dőlésszögében indukálódott változtatások eredményezik. Az eljárás nagy előnye, hogy alacsony rétegvastagság (8-30 µm) mellett magas korrózióállóság biztosítható a fém alkatrészek számára. Az alacsony beégetési hőmérséklet miatt a berendezés alkalmas hőkezelt alkatrészek bevonására is, így rugók és lemezek szerkezeti károsodás nélkül is bevonatozhatóvá válnak nagy szériákban emberi kéz érintése nélkül. Kiváltképpen nagy előny, hogy az alkatrészeket nem kell egyenként a hordozóra függeszteni és kötözni, majd a művelet végén bontani és takarítani. 

A technológia segítségével nagy szilárdságú kötőelemek hidrogén-ridegedés-mentes felületkezelése is megvalósítható. A bevonatrendszer katódos védőhatást biztosít, azaz a korróziós folyamat során a cink és az alumínium lamellák aktiválódnak és vörösrozsda kialakulása mellett védik az alapfémet. Jellemző ipari alkalmazási terület az autóipar, kisméretű csatlakozóelemek, rugók, kötőelemek, záralkatrészek, hajlított, profilozott lemezalkatrész darabok. A beruházás eredményeképpen bevezetésre kerülő új szolgáltatási elem következtében új beszállítói kapcsolatrendszer kerül kialakításra.

Moduláris Multimédiás Kommunikációs Keretrendszer fejlesztése

A kedvezményezett neve: iSRV Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Moduláris Multimédiás Kommunikációs Keretrendszer fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 690 532 454  Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 69.98 %

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.09.26.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00225

Az ISRV. Zrt. mint konzorcium vezető a FINES Magyarország Kft. és Intersoft Hungary Kft. konzorciumi partnereivel közösen vissza nem térítendő támogatást nyert a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című felhívás keretében GINOP-2.1.1-15-2015-00225 „Moduláris Multimédiás Kommunikációs Keretrendszer fejlesztése” című projektjükkel, melyet a konzorcium tagjai közösen valósítanak meg.

A projekt céljai:

Egy olyan moduláris multimédiás keretrendszer fejlesztése, melyben egyesülnek a különböző online kommunikációs technológiák (kiszolgálás, live streaming, file megosztás, üzenetküldés). Az így létrejött keretrendszer tartalmazni fogja azokat a funkciókat, modulokat, melyek összetettebb folyamatokkal rendelkező szolgáltatások igényeit is kielégíti, valamint a KKV szektor számára is elérhető áron nyújt kulcsrakész megoldásokat, saját öteleteik megvalósításához, saját szolgáltatásaik elindításához.

Az így létrejött keretrendszert felhasználva, további cél egy olyan online vállalati oktatási rendszer létrehozása, mely hatékonysága megközelíti a forontális oktatás eredményeit. A célok elérése érdekében a projekt során beszerzésre kerül egy egyedi fejlesztői környezet, mely segítségével összehangolható a résztvevő munkatársak, beszállítók munkája. A rendszer fő feladata a verziókezelés és az automatizált átjárhatóság kialakítása, kód tesztelő unit tesztek, automatizmusok kialakítása. Az alkalmazás tartalmazni fog egy tudásbázist is, melynek része a kódolási szabályzat, specifikációk, rendszertervek, valamint több fejlesztendő terület részére tartalmazza azokat az alapértelmezett komponenseket, sablonokat, design elemeket, melyeket egységesen kell használni valamennyi feladatnál. Ezen felül szükséges a sokrétű, bonyolult ellenőrzéshez egy tesztelő szoftver készítése, mely szimulálni képes a különféle működési környezeteket (kontinensek közötti kapcsolatok, különböző kliensek, heterogén hálózati konfigurációk stb.). Több paraméterrel vezérelhető, mely lehetővé teszi a nemzetközi kapcsolódások, több egyidejű kapcsolat illetve változós sávszélesség és bitrate szimulálását.